Kauhajoki Cup

Kuvat turnauksesta jo alapuolella sekä pe/la jutut kuvien alla (Su juttu tulossa myöhemmin). Tässä turnauksen tulokset:

KoPa - Kraft FF Kelt (Närpiö) 2 - 3
KieHa (Ähtäri) - KoPa 6 - 1
K-Futis - KoPa 1 - 6
KoPa - ToVe 3 - 2

Sepsi -78 Valk - KoPa 4 - 1 (sijoitus 9 - 12)
KoPa - Karhu 1 - 5 (sijoitus 11 - 12)

KoPa E 10 sijoittui Kauhajoki Cupissa 16 joukkueen sarjassa sijalle 12. KoPa voitti kaksi vastustajaa, joita ei koskaan ennen ole pystytty voittamaan eli K-Futiksen ja ToVen. Hieno turnaus, tänne tullaan uudelleen!

KAUHAJOKI CUP Pe 15. - Su 17.6.2012

PERJANTAI 15.6.2012 klo 8.30

Uimahallille kokoontui KoPa E10 -joukkue valmiina lähtöön kohti Kauhajokea. Tätä turnausta varten on kerätty rahaa alkuvuoden aikana ja nyt kauan odotettu turnaus oli käsillä. 3-päiväinen turnaus, johon osallistuisi n. 80 joukkuetta Suomesta ja myös ulkomailta (Viro). Emppu, Ali ja Riku tulivat omia reittejään, joten uimahallilla kokoontui Oskari, Juho, Roope, Ville, Lassi, Joni, Niklas N., Veeti, Jasper, Waltteri, Niklas S, ja Joona. Lisäksi reissuun mukaan saatiin Riku L.. Kuskiksi lähtivät Sami, Marko, Rami, Mika, Tero ja Jukkis.  Koska kuskit yöpyivät koulumajoituksessa, saivat he myös vastuuvanhemman roolin. Matkaan lähdettiin iloisena ja ehkä hieman kutinaa vatsassa tuntien. Autoletka oli pidempikin, koska myös E11 -joukkue lähti samaan aikaan uimahallilta matkaan. Matka sujui joutuisasti muutamista tietöistä ja viimeisen käännöksen harhautuksesta (Rami) huolimatta.

Kävimme ensin ilmoittautumassa CUP -toimistossa ja saimme ruokaliput jokaiselle. Seuraavaksi suuntasimme majoituskouluumme, joka sijaitsi n. 2,5 km toimistolta. Asetuimme taloksi koululuokkaan varaten nukkumapaikat luokan lattialta. Pelivarusteiden tarkastuksen jälkeen olikin aika suunnata pelikentille. Gepsin avulla perille löydettiin hienosti ja paikalla odotti komea näky: yli 10 jalkapallokenttää, stadioni, kuplahalli, tenniskentät jne. Melkoinen urheilukeskus. Sää oli futikseen oiva: puolipilvistä ja n. 15 lämmintä.

E10 -sarjassa oli 16 joukkuetta, jotka oli jaettu 4 lohkoon. KoPa pelasi B-lohkossa, jossa vastustajina olivat Kraft FF Keltainen Närpiöstä, KieHa Ähtäristä ja K-Futis Porista. Ensimmäinen lohkopelimme oli Kraftia vastaan kentällä V.

Pe 15.6. klo 12.45, KoPa - Kraft FF Kelt.

Lassi valittiin kapteeniksi ja kokeneena pelaajana Lassi veti alkulämmöt ja ohjasi joukkuetta hienosti. Aloitusketjuksi valittiin H: Jasper, Joona ja Niklas N. P: Oskari, Lassi ja Juho, M: Roope. Peli alkoi KoPan painostuksella. Niklas heitti sivurajan Joonalle, joka syötti Jasperille keskelle. Jasperin veto meni vain pallon mitan ohi. Kraft sai myös alkuun pari puolittaista läpimenoa, jotka puolustajamme hoitivat mallikkaasti. Ensimmäinen kulmapotku tuli Kraftille, mutta puolustus piti miehensä ja Roope koppasi pallon syliin ja avasi käsistä puoleen kenttään. Pallo saatiin Niklakselle laitaan, joka eteni ja syötti oivasti Joonalle vapaaseen paikkaan. Joonan veto meni aivan tolpan juureen, mutta molke venytti torjunnan. Huh mikä paikka taas. Seuraavassa hyökkäyksessä Niklas eteni laidasta suoraan vetopaikkaan ja kuti viuhui vain hieman ohi takatolpasta. KoPa painosti huimasti ja maalipaikkoja kehittyi jatkuvasti. Kraft sai luotua paikkansa molken pitkien avausten kautta läpijuoksuina. Kraft sai luottamusta omaan peliinsä ja hyökkäyksissä oli usein mukana 5 pelaajaa. 8 minuutin kohdalla Lassin komea maalipotku poukki suoraan Joonalle, joka pääsi etenemään vetopaikkaan, mutta molke nappasi jälleen pallon hyppysiinsä. Vasemmalle laidalle vaihdettiin Ville, joka saikin heti hyvän etenemisen jälkeen syötettyä Joonalla. Tällä kertaa keskelle maalia suuntautunut veto oli molkelle helppo. 12 minuutin kohdalla Ville syötti jälleen Joonalle, joka jatkoi hienosti suoraan Niklakselle. Ensimmäinen malli oli taas lähellä, mutta molke sai kiinni molemmat vedot. Kraftin puolustus ja molke pelasivat 1. erässä todella uhrautuvaa ja hyvää peliä. 16 minuutin kohdalla Niklaksen viuhuva tykki meni vain hieman ylämummosta ohi. Puolustukseen vaihdettiin Nikke ja hyökkäykseen Waltteri.  Puolustajamme nousut hyökkäystilanteissa aiheuttivat välillä kiirettä takaisin omaan päähän, mutta 1. erässä maaleja ei nähty kumpaankaan päähän. KoPa hallitsi 1. erää ja hyviä maalipaikkoja oli yli puolentusinaa.

2. erän 1. minuutilla nähtiin taas huima tilanne: Jasper eteni laidaltaan vahvasti ja syötti keskelle Joonalle joka veti suoraan syötöstä. Molke heittäytyi loistavasti takakulmaan menevän vedon eteen, Huh. Seuraavassa hyökkäyksessä Niklas sai maalipotkun haltuunsa ja eteni laidaltaan kaventaen keskelle päin. Ohitettuaan 2 vastustajaa Niklas sijoitti pallon oikeaan vastakulmaan ja peli oli 1 - 0, VIHDOINKIN ONNISTUIMME! Maalin jälkeen Joni vaihdettiin hyökkäykseen. Puolustajamme nousivat innolla hyökkäyksiin mukaan. Laidasta tullut komea keskitys päätyi maalin edessä yksin olleelle hyökkääjälle joka veti…mutta Roope sai pallon torjuttua. Riku ja Nikke vaihdettiin puolustukseen. Niklas eteni pari kertaa hienosti laidaltaan, mutta puolustajat estivät porukalla kaventamisyritykset vetopaikoille. Kraftin nopea hyökkääjä (nro 9) eteni omalta alueelta vasenta laitaa ja juoksi kentän poikki oikealle >> hirmuinen veto osui ylärimaan ja jälkitilanne saatiin hoidettua. Parin minuutin päästä nro 9 sai taas pallon vasemmalla laidall, eteni kentän poikki oikealle ja ohitettuaan kaikki puolustajamme veti takakulmaan vastustamattomasti… tilanne 1 - 1. Toista erää oli pelattu tässä kohtaa n. 12 min. Hetken kuluttua Kraft sai rajaheiton oikealta. Nro 9 juoksi jälleen läpi puolustuksestamme, mutta Roope venyi huipputorjuntaan. Puolustajamme ei saanut purettua torjuttua palloa, vaan Kraftin vasen laitahyökkääjä sai pallon >>> syötti kentän poikki oikeaan laitaan josta tuli veto vastapalloon ja aivan takatolpan viereen >>>> tilanne 1 - 2 Kraftille toisen puoliajan 15 minuutin kohdalla. Valtteri vaihdettiin laidalle ja Niklas siirrettiin keskushyökkääjäksi. 18 minuutin kohdalla alin puolustajamme menetti pallon vastustajalle "16" rajalla. Roopen vastaantulokaan ei auttanut, vaan Kraftlainen sijoitti pallon tarkasti tolpan kautta maaliin.. 1 - 3 Kraftille. Emppu, Juho, Veeti ja Joni vaihdettiin kentälle. Viimeisellä peliminuutilla Nikke ryösti pallon vastustajalta puolustusalueellamme ja syötti Jonille. Joni siirsi Niklakselle, joka eteni kahden Kraft-pakin läpi suoraan keskeltä läpi. Hallittu veto vasempaan ylänurkkaan muutti numerot 2 - 3. Valitettavasti peliaika päättyi tähän maaliin.

Varsinkin ensimmäisessä erässä KoPa hallitsi peliä suvereenisti, mutta pelin pysyessä tuloksellisesti tasaisena pitkälle toiselle puoliajalle, sai Kraft intoa ja uskoa peliinsä. Hieno peli KoPalta ja voittokin oli enemmän kuin mahdollinen. Tämän pelin merkitys lohkosijoitukseen osoittautui erittäin merkittäväksi myöhemmin.

Pelin jälkeen kävimme syömässä ja palasimme pelikentille seuraavaan otteluun.

Pe 15.6. klo 15.30, KieHa - KoPa

Seuraava vastustajamme oli KieHa Ähtäristä. Joukkue oli isokokoinen maalivahtiaan lukuun ottamatta. KieHa oli pelannut 1-1 tasurin K-Futista vastaan ensimmäisessä ottelussaan. Tero rakensi aloituskokoonpanon puolustusvoittoiseksi: H: Roope, P: Ali, Lassi, Emppu, Juho, Veeti, M: Nikke. Veeti ja Juho nousivat hieman kärkihyökkääjän tueksi hyökkkäystilanteissa, mutta puolustukseen oli tarkoitus satsata. KieHa vyörytti hyökkäyksiä ja loi vaarallisia maalintekopaikkoja alusta alkaen. Peliä pelattiin pääosin KoPan päädyssä, mutta puolustus kesti ja Nikke torjui hienosti. Riku ja Oskari vaihdettiin kentällä. Tiukka tilanne nähtiin kun Lassi syötti Roopelle pystyyn, mutta kaksi pakkia estivät kunnon laukauksen. Valtteri ja Joni vaihdettiin kentälle. 7 minuutin kohdalla kaikki pelaajamme olivat nousseet yli puolen kentän. KieHan pakki avasi pystyyn ja laitahyökkääjä siirsi keskelle >>> "16" rajalta lähtenyt veto upposi takakulmaan… 1 - 0 KieHalle. Seuraavassa hyökkäyksessä Nikke torjui vastaantulollaan puolittaisen läpiajon. KoPan hyökkäykset tyrehtyivät puoleen kenttään, kun avaussyöttöjä ei saatu eteenpäin riittävän ajoissa. Palloon mentiin myös hieman arkaillen. 10 min. kohdalla KieHan hyökkääjä eteni oikealta laidalta ohi puolustajamme "16" rajalle ja veti komean maalin… 2 - 0. Niklas ja Joona vaihdettiin kentälle. KoPan yrittäessä tiukasti kavennusta koko joukkueen voimin, vastustajan laituri sai pallon puolikentässä ja eteni vasemmasta laidasta yksin Nikkeä vastaan >>> tarkka ja kova kuti takanurkkaan muutti tilanteeksi 3 - 0. 15 minuutin kohdalla KoPa sai vaparin käsivirheen vuoksi. Lassi asettui pallon taakse. Veto meni muurin yli ja lähestyi vasenta yläkulmaa, mutta… pienikokoinen molke ponnisti hirmusyöksyn ja torjui vedon.  Jasper ja Oskari vaihdettiin kentälle. Erän lopussa KoPa painosti, mutta kavennus jäi saamatta.

Toiseen erään maaliin vaihdettiin Roope. Puolustukseen Juho, Lassi, Jasper ja hyökkäykseen Oskari, Joona ja Niklas. Peli pyöri pääosin KoPan päässä, mutta huippuvaarallisia tilanteita ei alussa ollut. 4 minuutin kohdalla Niklas vapautti Joonan pystysyötöllä läpi, mutta 3 nopeaa pakkia saivat Joonan kiinni juuri ennen vetopaikkaa. 2 minuuttia tästä sai KieHa pitkän pyörityksen jälkeen vetopaikan harhautettuaan 2 pakkiamme. Pallo luikahti ikävästi etukulmasta sisään, 4 - 0. Nikke vaihdettiin kentälle. Oskari pääsi hetkeä myöhemmin vetopaikkaan mutta kuti nousi yli maalin. Parin minuutin KieHa painostuksen jälkeen oli Oskari jälleen läpiajossa, mutta viimeinen kosketus oli hieman kova ja pallo karkasi maalivahdin ulottuville. Riku ja Joni vaihdettiin kentälle. KieHa sai taas vyörytyksen päälle. KoPan avaukset eivät oikein osuneet omille ja puolen kentän yli oli vaikeuksia päästä. KieHa syötteli maalialueemme sisällä keskushyökkääjän vapaaksi ja sijoitus oli tarkka… 5 - 0 KieHalle. Minuutti tästä ja vihdoin KoPa onnistui: Oskari taisteli KieHan maalipotkun pakilta itselleen. Pieni spurtti ja tiukka veto vasurilla molken alta maaliin…5 - 1. TAISTELUKAVENNUS! Seuraavasta aloituksesta KieHan hyökkääjä juoksi puolustuksemme läpi ja teki Roopen käsien kautta 6 - 1. Ali ja Veeti vaihdettiin kentälle. KoPa ei lannistunut, vaan jatkoi hyökkäyksiä. Oskari eteni laidaltaan ja syötti lujaa oikealla laidalla etenevälle Villelle. Ville veti suoraan syötöstä, mutta molke sai vedon kiinni. Peli päättyi siis 6 - 1, vaikka joukkueemme laskikin lopputulokseksi hieman eri lukemat.

Lopputulos ei KoPaa mairittele, mutta peli ei ollut lainkaan huonoa. Ensimmäiseen peliin verrattuna avaukset omalta puolelta hyökkääjille onnistuivat heikommin. Vastustaja piti keskialueella hyökkääjämme kiinni tiukasti. 1. erän puolustusvoittoinen strategia ei aivan onnistunut sikäli, että vastustaja teki 3 maalia. Täysi tunnustus vastustajalle, joka oli tänään joka osa-alueella meitä parempi. Pää pystyssä seuraaviin peleihin!

Pe iltapäivä ja ilta

KieHa -pelin jälkeen kävimme syömässä päivällisen, jonka jälkeen moni kävi kaupoilla. Sami haki kaupasta iltapalaksi maisseja, makkaraa, lihapiirakkaa ja juotavaa. Sami toimi myös grillimestarina. E10 pelaili futista, hippaa, piiloa jne. koko illan niin, että klo 23.15 jokaisen makuupussista kuului tasaista tuhinaa. Liikunnantäyteinen ja hauska päivä oli takanapäin ja seuraavaa odoteltiin unissakin.

Lauantaiaamu avautui kauniina ja lämpimänä. Pojat hoitivat aamupesut, jonka jälkeen lähdimme aamupalalle. Aamupalan jälkeen suunnistimme jälleen pelikentille, jossa 1. vastustaja oli vanha tuttu, K-Futis. K-Futis on aina ollut parempi mutta viimeksi Raumalla kävimme jo tiukan taistelun, 4 - 3 tappio KoPalle. Nyt ilmassa oli revanssihenkeä. Saimme kannatusjoukkoihin myös monta uutta vanhempaa ja sisarusta mukaan, mikä enteili hienoa pelipäivää.

La 16.6. klo 12.00, K-Futis - KoPa

Aloituskokoonpanoon nimettiin H: Ville, Joona, Niklas N., P: Oskari, Lassi, Jasper, M: Roope. Oskarin erikoistehtäväksi annettiin numero 10 miesvartiointi. 10 tiedettiin aikaisemmista peleistä ylivertaiseksi pallonkäsittelijäksi ja maalintekijäksi. K-Futis avasi pelin parilla hyökkäyksellä, kunnes Jasper sai pallon ja avasi oikeaan laitaan Niklakselle juoksuun. Niklas harhautti matkalla 2 pelaajaa ja tykitti unelmiensa vedon vasurilla yläriman kautta maaliin, tilanne 0 - 1 Kopalle n. minuutin pelin jälkeen. Hyökkääjät laskivat hienosti auttamaan pakkeja ja rakentamaan hyökkäyksiä alhaalta asti. Peli-ilo oli taas nähtävissä pelaajien kasvoilta ja menossa. Niklaksen hienot syötöt avasivat maalipaikkoja muille hyökkääjille ja puolustus juoksi aina sata lasissa alas K-futiksen hyökätessä. Peli oli reilua mutta tiukkaa vääntöä puolin ja toisin. Nikke vaihdettiin hyökkäykseen ja hänelle tulikin heti paikka kun Niklaksen veto torjuttiin eteen… Nikke ei aivan ehtinyt laittaa reboundia sisään.  K-Fitksen nro 9 pääsi kentälle ja aiheutti jatkuvasti sydämentykytyksiä nopeilla ja taitavilla vastahyökkäyksillään. KoPan puolustus kuitenkin kesti yhteistyöllänsä. n. 10 min. kohdalla K-Futis oli hilkulla tasoittaa komeasta kulmapotkusta. Ohjaus meni onneksemme ohi maalin. Seuraavasta hyökkäyksestä KoPa teki 0 - 2: Joona sai pallon keskellä ja syötti laitaan Niklakselle joka laukoi taas pravurinsa, vasurilla takakulmaa…komea maali. K-Futis ei lannistunut vaan jatkoi hienoja hyökköyksiä Nro 10 ja 9 voimin ja yritys palkittiinkin pelin komeimmalla maalilla: Kulmapotkusta komea pukku ja tilanne  kaventui  1 - 2. K-Futis sai maalista huiman vaihteen päälle ja loi maalipaikkoja jatkuvasti. Puolustus ja Roope pitivät kuitenkin pintansa ja avauspelin esimerkkinä nähtiin tilanne, jossa Roope avasi lyhyenä Jasperille jonka syöttö löysi laidasta Niklaksen. Niklas syötti suoraan keskelle Joonalle, jonka kudin molke otti kuitenkin kiinni. Mahtavaa pelinrakentelua alhaalta asti, hyvä KoPa! Seuraavasta hyökkäyksestä sitten jysähti: Jasper syötti jälleen Niklakselle, jonka suora syöttö tavoitti toisesta laidasta Villen. Ville otti juoksullansa tyhjät pois ja veto upposi ylärimaa hipoen verkon perille, VAU MIKÄ YHDEN KOSKETUKSEN PELIMAALI, 1 - 3 KoPalle. Juho ja Waltteri vaihdettiin ensimmäisen erän lopuksi kentälle.

Toinen erä sai unelma-alun: Aloituksen jälkeen Oskari sai pallon ja pisti pystypallon Joonalle. Vastustajan pakki tuli vastaan, mutta Joona riisti pallon hienosti ja yksin läpi päästyään sijoitti pallon vastustamattomasti verkon perille… 1 - 4. Muutaman minuutin päästä Jasper heitto taidokkaan sivurajaheiton pakkien taakse 16 -alueelle, johon Niklas juoksi voimalla. Niklas kaadettiin ja seurauksena oli rangaistuspotku. Vetäjäksi asettui Niklas ja kuti upposi tolppaa hipoen oikeaan alanurkkaan, 1 - 5 KoPalle. K-Futiksen tiukun maalintekopaikka 2. erässä nähtiin, kun vapaapotku meni Roopelle, joka torjui eteensä. Hyökkääjä veti maalia kohti, mutta maalille palaavan Roopen jalka oli pallon tiellä…haamupelastus! Joona sai seuraavassa tilanteessa pallon ja syötti Niklakselle laitaan. Niklas eteni jo totuttuun tyyliinsä laidalta keskelle kaventaen ja parin harhautuksen jälkeen veti komeasti vasempaan yläpesään, 1 - 6 KoPalle. Peli jatkui aaltoilevana, mutta osa vastustajan pelaajista ei enää suostunut kentälle tulemaan. Loppuaika pelattiin tasaisesti mutta lisämaaleja ei enää nähty, vaikka Niklas pääsikin vielä yksin läpi. Molke nappasi sijoituksen kiinni, eikä rebound löytänyt tietään maalin perukoille. Tällä kertaa KoPa oli tuloksellisesti selkeä voittaja, mutta peli oli tasainen ja viihdyttävä. Kun joukkueena pelataan ja kaikkensa annetaan, on silloin myös tuurikin mukana, kuten tämä peli hyvin osoitti. Ansaittu voitto KoPalle, hienoa pojat!

Pelin jälkeen käsimme syömässä ja palasimme pelikentälle, jossa vastustajana oli myös vanha tuttu, ToVe. Olemme kohdanneet ToVen useasti ja vain kerran on peli päättynyt tasan. Muissa otteluissa ToVe on poistunut voittajana kentältä.

La 16.6. klo 16.45, KoPa - ToVe

Aloituskokoonpanoon nimettiin H: Ville, Joona, Niklas N., P: Oskari, Lassi, Jasper, M: Roope.  Peli alkoi ToVen kovalla painostuksella. Toisella minuutilla ToVen hyökkääjä vapautettiin yksin läpi loistavalla pystysyötöllä. Roopen vastaantulokaan ei auttanut vaan peli oli tarkan sijoituksen päätteeksi 0 - 1. KoPa yritti päästä syötellen läpi keskustasta, mutta ToVen pakit olivat tiukasti vastassa. Pelissä näkyi jo alussa kovia otteita mm. pallottomien taklauksia ja myöhästyneitä potkuja pallontavoitteluissa. Molemmat joukkueet halusivat palloa ja maaleja. kentälle vaihdettiin Emppu, Riku, Nikke, Veeti ja Joni. Puolustus oli tiukoilla mutta pakit ja molke hoitivat hommaa hienosti. Ali vaihdettiin kentälle. ToVe oli lähellä tehdä maalin läpiajosta, mutta veto meni selkeästi yli maalin. Valtteri ja Juho vaihdettiin kentälle. Palloa ei oikein saatu vastustajan puolelle ja ToVen vastahyökkäykset olivat tiukkoja. 10 minuutin kohdalla kaveri pääsi vetämään läheltä, mutta Roopen jalkatorjunta pelasti takaiskulta. Ensimmäinen erä päättyi niukkaan 0 - 1 tilanteeseen.

Aloituskokoonpano aloitti 2. erän sillä poikkeuksella että loukkaantuneen Lassin tilalle tuli Nikke. KoPan tasoitus olikin hienon yhteistyö tulos: Nikke syötti Joonalle, joka jatkoi Niklakselle joka laukaisi kovan vedon. Molke sai näppejään väliin, mutta hienosti tilanteen seurannut Joona laittoi molkelta poukanneen pallon maaliin 1 - 1. Kopan seuraavassa hyökkäyksessä Oskari vapautti Niklaksen toiselta laidalta yksin läpi komealla puolenvaihdolla. Niklas ei yleensä näistä paikoista erehdy, eikä nytkään… KoPa johti 2 - 1- Mahtava avaus toiseen erään. Seuraavaksi Niklas kaadettiin aivan rankkarialueen rajalla. Tuomiona oli vapaapotku, joka viuhui sivuverkkoon, olipa lähellä! ToVe jatkoi laidasta hyökkäämistä, mutta puolustuksemme purki urhoollisesti palloa laidasta yli. Juuri kun hyökkäyksemme alkoivat edetä, sai vastustaja hyökkääjästämme ponnahtaneen pallon itselleen ja pienen spurtin jälkeen lähti komea kuti aivan vasemman tolpan juureen…ToVe tasoitti 2 - 2 komealla kaukolaukauksella. Minuutin kuluttua Lassin jalka kolahti vastustajaan omalla kenttäpuolellamme. Lassi ei huomannut vastustajan loukkaantuneen vaan keskitti pallon Niklakselle joka kuljetti pallon 16 rajalle. Tästä lähti hieno syöttö Joonalle, joka vetäisi vasurillaan pallon verkon perille, KoPa johti taas, 3 - 2. Maalin jälkeen ToVe painoi voimalla päälle ja ensimmäinen yhteentörmäyksessä loukkaantunut oli Oskari. Tilanteen jälkeen peli vihellettiin poikki ja Jukkis pääsi hoitamaan Oskaria. Pienen tauon jälkeen peli jatkui ja ToVe pääsi taas laukomaan kovan kaukolaukauksen, jonka Roope onnistui kuitenkin torjumaan. Joona kaadettiin seuraavassa hyökkäyksessä rajusti ja vapaapotkua asettui vetämääni Lassi: Nyt veto lähti hienosti maalin vasempaan laitaan, mutta molke torjui komeasti. Vaparin jälkeen laidassa tapahtui taas törmäys: Nyt oli Villen vuoro saada Jukkikselta kylmähoitoa. Loppuminuutit ToVe vyöryi kerta toisensa jälkeen maalillemme, mutta hyökkääjien laskiessa puolustuksen ja molken avuksi saimme pidettyä maalimme puhtaana. Jos Jukkikselta kului jääpusseja, niin muilta kului nitroja ja kynsiä. Näin jännittävää pelin loppua on harvoin peleissämme nähty. Päivän toinen voitto oli todellinen taisteluvoitto, jonka muistona lähes kaikilla oli mustelmia, naarmuja ja kipeitä lihaksia. Tältäkö tuntuu täydellinen futispäivä? LOISTAVAA KOPA!

Pelin jälkeen selvisi, että seuraava pelimme olisi jo klo 9.30 seuraavana päivänä.

Su 17.6. klo 9:30 Sepsi -78 Valkoiset - KoPa

P: Oskari, Lassi, Jasper H: Ville, Joona, Niklas M: Roope. Peli alkoi KoPan painostuksella. Niklas sai 1. minuutilla hyvän syötön Villeltä, mutta molke torjui ylänurkkaan suuntautuneen vedon. Toisella minuutilla Roope avasi puoleen kenttään Niklakselle, joka harhautettuaan yhden vastustajan syötti hienolla pystysyötöllä Joonan vapaaksi. Joona veti loistavan kudin aivan ylänurkkaan ja KoPa johti iloisesti 0 - 1. Peli jatkui tiukkana keskikentän vääntönä ja Sepsin nro 30 johdolla myös sinipaidat saivat hyökkäyksiä aikaiseksi. Viiden minuutin kohdalla nro 30 heitti sivurajaheiton 16 rajoille, josta Sepsin vapaa mies tykitti hienosti tasoituksen 1 - 1. Seuraavassa hyökkäyksessä Joona syötti Villelle vetopaikkaan, mutta veto suuntautui ohi maalin, hyvä yritys. KoPan puolustuslinja nousi tukemaan hyökkäystä, joka aiheutti nro 30 yksin läpi tilanteen. Roope oli kuitenkin tilanteessa parempi. Seuraava Sepsin hyökkäys oli edellisen toisinto, mutta nyt nro 30 veto viuhui onneksemme ohi. KoPa jatkoi koko joukkueena hyökkäämistä ja Sepsi teki nopeita vastahyökkäyksiä. Reilun 10 min. kohdalla sattui ikävä tapaus, kun Niklas sai kovan tällin jalkaansa ja otettiin paikattavaksi ja Nikke tuli tilalle. Seuraava Sepsin hyökkäys johti vapariin, jonka Roope nappasi loistavasti kiinni. Puolustuksemme jatkoi uhrautuvaa peliään Sepsin vyöryttäessä hyökkäyksiään ja erätauon koittaessa olimme edelleen tasatilanteessa 1 - 1.

2. erän alussa Jasper avasi puolustuksestamme pari kertaa hienosti hyökkääjille ja kentälle palannut Niklas oli hilkulla tehdä maalin: veto viukui vain senttejä ohi Sepsin maalin. Sepsi jatkoi vaarallisilla vastahyökkäyksillä, kun KoPan puolustus oli reilusti yli puolen kentän. Pakkiemme juoksukilpailut Sepsin hyökkääjiä vastaan päättyivät vielä KoPan voittoihin. Hyökkääjistämme Ville jaksoi juosta ylös/alas laidallaan auttaen näin puolustusta ja ohjaten esimerkillään hyökkääjien ja puolustajien välistä eroa pienemmäksi. KoPalla oli suuria vaikeuksia päästä 16 alueelle Sepsin nopeiden ja vahvojen hyökkääjien ohi. Muutamat maalitilanteemme olivat Niklaksen kaukolaukauksia, jotka eivät osuneet kuitenkaan maalipuiden sisäpuolelle. 8 minuutin kohdalla Sepsi sai rajaheiton, jonka laitahyökkääjä siirsi aivan yksin maalin edessä olleelle keskushyökkääjälle. Tolpan viereen vedetty sijoitus siirsi Sepsin 2 - 1 johtoon. Seuraavan viiden minuutin aikana KoPa sai hyvän paikan, mutta Sepsin molke torjui Niklaksen komean vedon. Muuten peli oli keskialueen vääntämistä, jossa Sepsi oli kookkaampien pelaajiensa ansiosta hieman niskan päällä. Valtteri otettiin laitahyökkääjäksi. Sepsi vyörytti hyökkäyksiään itseluottamuksella ja 15 minuutin kohdalla pakkiemme purku meni suoraan Sepsin hyökkääjälle joka antoi loistavan poikkittaissyötön maalialueella: yksin Roopea vastaan päässyt hyökkääjä ei erehtynyt ja peli oli 3 - 1. Nikke vaihdettiin laitahyökkääjäksi. Kopa jatkoi porukalla hyökkäämistä, mutta Sepsin joukkueena pelaaminen palkittiin vielä yhdellä maalilla, jossa keskialueen pallonriisto päättyi nro 30 läpijuoksuun ja tarkkaan sijoitukseen alakulmaan, 4 - 1. Tappiosta johtuen viimeinen sijoituspelimme oli paikallista Karhua vastaan.

Su klo 14:40 KoPa - Karhu

H: Emppu, Joni, Waltteri P: Riku, Juho, Ali M: Veeti. Pelivuorossa olivat siis 2003 syntyneet pelaajamme. Vastustaja painoi pelin painopisteen alussa KoPan päähän. Puolustus ja Veeti pelasivat erittäin uhrautuvasti ja peli pysyi tasatilanteessa Karhun tiukasta painostuksesta huolimatta. Kaikkien pelaajien olleessa KoPan puoliskolla jäi KoPan aseeksi vastahyökkäykset. Oskari vaihdettiin keskushyökkääjäksi. 9 minuutin kohdalla Joni taisteli rajusti pallosta laidassaan ja saatuaan pallon itselleen syötti sen keskelle Waltterille, joka oli tullut Oskarin tilalle. Waltsun 1. veto kilpistyi vastustajaan, mutta noustuaan maasta Waltsu nappasi pallon uudelleen ja nyt veto upposi Karhun verkkoon, KoPa johti 1 - 0. Nuoret hyökkääjät osoittivat intoa ja peli-iloa juoksemalla jokaiseen tilanteeseen täysillä ja taistellen jokaisesta pallosta loppuun asti. Hienoa peliä! Ali avasi hyökkäyksiä pitkillä potkuillaan ja Juho sekä Riku varmistivat puolustuksemme pitävyyden.  Kovasta pelitemposta johtuen hyökkäykseen vaihdettiin Lassi. Maalipotkun jäätyä vastustajalle pääsi Karhu tekemään läpiajosta maalin, mutta se tuomittiin paitsioksi, huh huh. Karhu sai tilanteesta kuitenkin tsempin päälle ja peli jatkui sen erikoistilanteilla. Seuraavan kulmapotkun jälkitilanteesta olisi tullut maali ilman Veetin ilmiömäistä torjuntaa. Seuraavaksi Karhu sai vaparin 16 rajalta: KoPan muuri torjui vedon hienosti. Seuraavan kulmapotkun Veeti hoiti varmasti kuten myös lopun 1. erän tilanteet. Toiseen erään mentiin siis tasatilanteessa 1 - 1.

Toinen erä jatkui tasaisen. Karhu nosti kuitenkin hyökkäyslinjaansa ja sai pelin painopisteen KoPan päähän. 5 minuutin kohdalla Karhu riisti KoPan avauksen keskikentällä ja terävä pistopallo avasi hyökkääjän yksin liberoamme vastaan: taitava harhautus ja veto alanurkkaan, tilanne oli 1 - 2. Valitettavasti filmi loppui kesken ja koska tarinan kirjoittaja ei ollut enää viimeisessä pelissä mukana, täytynee todeta pelin päättyneen lopulta 1 - 5 Karhun voittoon. Peli oli kuitenkin ollut 2003 syntyneiden näyttö kehittymisestään huimasti eteenpäin ja antoi varmasti intoa kaikille jatkokautta ajatellen.